Update Shellpensioen.nl
april 2021
Shell
 
 
 
Uw beleggingen in het 4e kwartaal 2019
U kunt uw beleggingsresultaten voor uw pensioen terugzien in uw waarde overzicht van het 4e kwartaal. De rendementen waren het afgelopen kwartaal goed. Maar de rente blijft laag. En er is veel geopolitieke onrust en dus onzekerheid op de financiële markten. U vindt het overzicht in mijn-Archief op mijn-Shellpensioen.

Rendementen waren goed, de rente bleef laag
Risicovollere beleggingen zoals aandelen behaalden een positief rendement in de maanden november en december 2019. Wereldwijd zwakte de economische groei af en zijn er signalen dat de groeivertraging niet doorzet. Er lijkt zicht op een voorlopig handelsakkoord tussen de VS en China en dat draagt bij aan een positiever sentiment. Al decennialang daalt de rente in Europa en de VS. De renteniveaus daalden in 2019 naar nieuwe dieptepunten. Dat heeft ook impact op uw pensioen bij Shell. Het is daarom goed om ook zelf te onderzoeken wat u kunt doen voor extra inkomsten. 

Past uw beleggingsportefeuille bij uw horizon tot pensioendatum?
Op mijn-Shellpensioen vindt u alle pensioeninformatie handig bij elkaar. Log in en bekijk welk risicoprofiel het beste bij u past. U kunt uw keuze aanpassen, maar dat is niet verplicht. Bent u tevreden met uw huidige risicoprofiel? Dan hoeft u niets te doen. Bekijk ook onderstaande video voor meer uitleg over het risicoprofiel.
 
 
© 2021 Shell Pensioenfonds
...